Grenadinslips

Det tunna sidentyget gör grenadinslips till en exklusiv herraccessoar. En slips gjord av grenadin funkar till vardags men gör sig bäst på fest.

Grenadintyget är ett vävt, texturerat tyg av siden som ser ut lite som om det vore stickat. Italien är världsledare på denna typ av slipsar som också är väldigt starka.

Slips i grenadin till både vardag och fest

En stickad slips brukar man endast bära till vardags men just grenadinslipsen är helt okej att ha på festliga tillfällen. Eftersom grenadinslipsen i sig har ett mer eller mindre tydligt vävmönster behövs ingen ytterligare mönstring. Det finns dock randiga och prickiga slipsar i grenadinväv att köpa. Här följer nu ett par exempel.

 • Mörkblå grenadinslips

  Mörkblå grenadinslips
  Grenadinslips herr Mörkblå slips grenadin, handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som mörk kostym men går även utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Vinröd grenadinslips

  Vinröd grenadinslips
  Grenadinslips herr Vinröd slips grenadin, handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som mörk kostym men går även utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Blå & Ljusblå Grenadinslips

  Blå & Ljusblå Grenadinslips
  Grenadinslips herr - Blå & ljusblåprickig slips grenadin handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Grenadinslips

  Grenadinslips
  Grenadinslips herr - Mörkblå & ljusblårandig slips grenadin handgjord i Italien.Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Orange grenadinslips

  Orange grenadinslips
  Grenadinslips herr Orange slips grenadin, handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som mörk kostym men går även utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Grön & Mörkblå Grenadinslips

  Grön & Mörkblå Grenadinslips
  Grenadinslips herr - Grön & mörkblårandig slips grenadin handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Grenadinslips

  Grenadinslips
  Grenadinslips herr - Brun & ljusblåprickig slips grenadin handgjord i Italien.Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Blå & ljusblå grenadinslips

  Blå & ljusblå grenadinslips
  Grenadinslips herr – Blå & ljusblå randig grenadin slips handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Mörkblå & Röd Grenadinslips

  Mörkblå & Röd Grenadinslips
  Grenadinslips herr - Mörkblå & rödrandig slips grenadin handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Mönstrad Mörkblå Grenadinslips

  Mönstrad Mörkblå Grenadinslips
  Grenadinslips herr – Paisleymönstrad mörkblå grenadin slips handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Mönstrad Mörkgrå Grenadinslips

  Mönstrad Mörkgrå Grenadinslips
  Grenadinslips herr – Paisleymönstrad mörkgrå grenadin slips handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.
 • Grå & Vit Grenadinslips

  Grå & Vit Grenadinslips
  Grenadinslips herr - Grå & vitprickig slips grenadin handgjord i Italien. Våra populära grenadinslipsar tillverkas för hand utanför Neapel och ingår i vår exklusiva Black Label. En grenadinslips är inte bara ren lyx utan en av garderobens mest mångsidiga då den fungerar i formella situationer som tillsammans med en mörk kostym men även går utmärkt att klä ner tack vare strukturen.

Så tillverkas grenadinslipsar

Tyget grenadin tillverkas med hjälp av en väv som kan kallas Leno eller Cross. Två varpgarn tvinnas för att ge ett starkt och rent tyg. Originalet av grenadinslipsar (de med svart knut) kommer från den italienska staden Como i norra Italien.

Vävmönstret i en slips av grenadin kan ha olika namn och oftast har de en koppling till namn på italienska. Några vanliga är Garza Fina och Garza Grossa, som för övrigt ofta setts bäras av Sean Connery som James Bond.

Halv Windsor knut passar bra till grenadinslipsen

Texturen på denna slipstyp gör att en halv Windsor eller Four in Hand slipsknut är bäst. Det är svårt att få till en snygg full windsor med grenadinslipsen trots att den är av siden. Det lite grövre tyget kan göra att slipsknuten ser lite klumpig ut så testa med en halv windsor istället.